cat-1517642_1920.jpg-me

SEY:n eläin­suo­je­lu­neu­vo­jat

Suomen Eläin­suo­je­lu SEY:llä on noin 80 va­paa­eh­tois­ta eläin­suo­je­lu­neu­vo­jaa eri puolilla Suomea. He ovat teh­tä­vään­sä kou­lu­tet­tu­ja ja vai­tio­lo­vel­vol­li­sia hen­ki­löi­tä, jotka toimivat SEYn alai­suu­des­sa omalla vas­tuu­alu­eel­laan.

Eläin­suo­je­lu­neu­vo­jat antavat neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse. Tarvittaessa he tekevät saamiensa ilmoitusten perusteella eläin­suo­je­lu­neu­von­ta­käyn­te­jä. Monesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa.


Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläin­suo­je­lu­vi­ran­omais­ten hoidettavaksi. Eläin­suo­je­lu­vi­ran­omai­sia ovat virkaeläinlääkärit, kuten kunnan- ja val­von­tae­läin­lää­kä­rit, terveystarkastajat ja poliisi. Vain viranomainen voi suorittaa esimerkiksi eläimen huostaanoton.


Jos näet tai kuulet eläimestä, joka tarvitsee apua välittömästi, on syytä olla yhteydessä poliisiin ja eläin­suo­je­lu­vi­ran­omai­se­na toimivaan val­von­tae­läin­lää­kä­riin.


Jos olet epävarma asian kiireellisyydestä, voit ottaa yhteyttä SEYn eläin­suo­je­lu­neu­vo­jaan. Kiireellisessä tilanteessa neuvojalle on varminta soittaa.


ELÄIN­SUO­JE­LU­NEU­VO­JAT

  • Loviisa, Lapinjärvi: Ann-Sofi Sjögård puh. 050 524 6985 / yhdistys@loviisankissatalo.fi
  • Askola, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Pukkila: Päivi Mäki puh. 045 231 8603 (iltaisin) / paivi.maki@sey.fi
  • Muu Suomi, löydät lähimmän neuvojasi: sey.fi/elain­suo­je­lu­neu­vo­jat

VAL­VON­TAE­LÄIN­LÄÄ­KÄ­RI Loviisan ja Porvoon alueella

  • Puh. 040 0692 931
  • val­von­tae­lain­laa­ka­ri@porvoo.fi


Yh­teys­tie­dot

Peikkomäentie 31 / Trollbackavägen 31

07945 KUGGOM, Loviisa


puh. 050 524 6985 / Ann-Sofi

yhdistys@loviisankissatalo.fi


Vierailut kis­sa­ta­lol­la

Kissatalo on avoinna vierailijoille vain erikseen sovittuna aikana. Jos haluat tulla käymään, ota meihin aina ensin yhteyttä. 


Myös loukkujen lainauksesta tulee sopia etukäteen. 


© Loviisan kissatalo. Kaikki oikeudet pidätetään.